Definiții
Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către arkstone.ro și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual arkstone.ro către Cumpărator și pot fi modificate oricând de catre arkstone.ro fără notificare prealabilă.
Astfel, următorii termeni vor însemna:
Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.
Vânzător – arkstone.ro, cu denumirea comercială ARKSTONE SRL cu sediul în Braşov, str. Valea Tei nr. 32, CUI 47505441, J8/216/2023.
Bunuri – orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului. Pentru toate produsele de pe acest site se aplică cota de TVA 19%.
Comandă – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plata acestora.
Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.
Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile care nu sunt materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Site – domeniul arkstone.ro și subdomeniile acestuia.
Documente Contractuale
Prin lansarea unei Comenzi electronice pe site-ul arkstone.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente:
Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.
Dacă Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vanzator se considera finalizată atunci când există o confirmare electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail). Prețurile produselor din comanda sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrării comenzii. Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.
Dreptul de proprietate intelectuală și industrială
Utilizatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice nici una dintre informarile primite de la Vânzător.
Toate desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci inregistrate iîn proprietatea arkstone.ro si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.
Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, incluzând, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a arkstone.roo, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect prin licențe de utilizare și/sau publicare.
Utilizatorului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui element conținut de mai sus în orice alt context decat cel original intenționat de arkstone.ro, includerea oricărui element de conținut în afara Site-ului, îndepartarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al arkstone.ro asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vanzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea elementelor de conținut, decât cu acordul scris expres al arkstone.ro.
Drepturile asupra conținutului site-ului
Întreg conținutul site-ului și elementele de grafică, inclusiv dar fără a se limita la acestea, respectiv tot conținutul în format text, precum și sursele tehnice ale tuturor serviciilor și facilitatilor prezente și viitoare – cu excepția cazului când este menționat expres un alt proprietar – sursele paginilor, dar și orice alt material, transmis sub orice formă de și către Utilizatori (prin vizualizare directă pe site, prin newslettere etc.) aparțin arkstone.ro.
Conținutul site-ului, indiferent de zona în care se afla în site și indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al arkstone.ro. Prin urmare, este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distributia partiala, integrală sau modificată a continutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal, cu următoarele excepții:
(i) este permisă reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presă etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate (max. 400 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informațiilor preluate, cu link, sub următoarea formă: (Sursa: nume site – link către conținutul site-ului).
(ii) sunt permise link-urile către site-ul arkstone.ro, iar specificarea sursei informațiilor se va face după fiecare link sau în finalul articolului, după cum urmează: „Informații furnizate cu acordul arkstone.ro – link catre conținutul site-ului)
Utilizatorii se obliga să respecte toate drepturile de autor și toate drepturile conexe acestuia și orice alte drepturi de proprietate intelectuală pe care Administratorul site-ului și partenerii săi le dețin asupra/în legătură cu site-ul arkstone.ro.
Arkstone.ro își rezerva dreptul de a acționa în instanță orice persoană și/sau entitate care încalcă în orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a conținutului site-ului în orice scop altul decât cel personal pot fi făcute prin e-mail la adresa contact@arkstone.ro.
Orice persoană care transmite sau publică în orice mod informații ori materiale către site își asumă obligația de a nu prejudicia în niciun mod drepturile de autor pe care o terță persoană le-ar putea invoca în legătură cu materialele și informațiile transmise în orice mod catre site, iar persoanele care expediază în orice mod informații ori materiale înțeleg și acceptă că încălcarea în orice mod a acestei obligații nu poate angaja în niciun mod răspunderea arkstone.ro, ci numai răspunderea persoanelor respective.
Arkstone.ro poate derula în orice moment campanii publicitare și/sau promoții în orice secțiune din site, fără ca această operațiune să necesite acordul Utilizatorilor site-ului. Spațiile și dimensiunea campaniilor publicitare și promoțiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-ului și pot fi schimbate oricand fără a necesita anunțarea prealabilă.
Arkstone.ro nu își asumă responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promoțiile organizate în site, altele decât cele organizate strict pe site.
Limitarea răspunderii administratorului site-ului
Arkstone.ro nu își asumă obligația și nu garantează implicit sau expres, pentru conținutul site-ului, respectiv pentru conținutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii site-ului. Cu toate acestea, arkstone.ro va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și manieră profesionistă în care vor fi furnizate informațiile pe site, pentru a dobândi și menține încrederea Utilizatorilor în site. În acest sens, arkstone.ro va încerca să corecteze în cel mai scurt timp posibil erorile și omisiunile semnalate.
Administratorul site-ului nu oferă niciun fel de garanții pentru conținutul site-ului si în nicio situație nu poate fi ținut răspunzător pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parti/secvențe/pagini de pe site sau din imposibilitatea utilizării acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronată a oricăror prevederi ale conținutului site-ului.
Informațiile furnizate prin intermediul site-ului sunt oferite cu bună-credință, din surse apreciate ca fiind de încredere. În cazul în care vreunul din articolele publicate sau orice altă informație intră sub incidența legii dreptului de autor, rugăm Utilizatorii să ne contacteze la adresa de e-mail contact@arkstone.ro, pentru a putea lua măsurile ce se impun. Totodată, Utilizatorii trebuie sa aibă în vedere faptul că informația prezentată poate include eventuale informații inexacte (de ex.: date de ordin tehnic sau erori de tastat). Administratorul site-ului va face toate diligentele necesare pentru a corecta în cel mai scurt timp posibil aceste aspecte.
Utilizatorii înțeleg și acceptă faptul că arkstone.ro nu garantează:
- că informațiile conținute pe site sunt pe deplin complete;
- că informațiile introduse de Utilizatorii website-ului sunt reale, corecte și nu își asumă răspunderea pentru modul în care vizitatorii le folosesc;
- că informațiile sau serviciile de pe site vor satisface toate cerințele Utilizatorilor, iar pentru folosirea inadecvată a acestora Utilizatorii își asumă întreaga responsabilitate;
- pentru rezultatele obținute de Utilizatori ca urmare a folosirii informațiilor sau serviciilor disponibile prin intermediul site-ului utilizarea informațiilor și a serviciilor făcându-se de către Utilizatori pe propria răspundere;
- că serviciile disponibile prin intermediul site-ului vor funcționa constant, neîntrerupt, fără erori – față de acest aspect, arkstone.ro nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a site-ului sau pentru folosirea informațiilor obținute prin utilizarea link-urilor de pe site către alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).
De asemenea, Utilizatorii înțeleg și acceptă faptul că arkstone.ro nu este responsabilă pentru eventuale inadvertente, erori sau omisiuni în cadrul informațiilor furnizate pe site de către Utilizatori. Totodata, Utilizatorii înțeleg și acceptă ca arkstone.ro este absolvită de orice răspundere pentru mesajele publicitare postate pe site sau prin intermediul serviciilor oferite prin site, precum și pentru bunurile sau serviciile furnizate de către autorii acestor mesaje publicitare. În mod expres, Utilizatorii site-ului sunt de acord să exonereze de raspundere arkstone.ro pentru orice acțiune judiciară sau extrajudiciară, care provine ca urmare a utilizării incorecte sau frauduloase a site-ului.
Pentru cazuri de forță majoră, arkstone.ro și/sau operatorii, directorii, angajații, sucursalele, filialele și reprezentanții săi, este exonerată total de orice răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al arkstone.ro, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, etc.
Utilizatorii sunt de acord să protejeze și să asigure arkstone.ro și/sau pe operatorii, directorii, angajații, sucursalele, filialele și reprezentanții săi de și împotriva oricăror cereri, pretenții, acțiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzând, fără nici un fel de limitare, onorariile avocaților), cheltuieli, judecăți, decizii, amenzi, regularizări sau alte obligații rezultate sau relationate cu orice alta acțiune a Utilizatorilor în legătură cu utilizarea site-ului sau a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.
Arkstone.ro nu oferă nicio garanție, nici în mod expres și nici implicit, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la funcționarea site-ului arkstone.ro, informația, conținutul, materialele sau produsele de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site și aplicarea informațiilor se face pe propriul lor risc.
Abonarea Utilizatorilor la newslettere și alerte
Utilizatorii site-ului au posibilitatea de a primi newslettere și alerte prin poșta electronică, existând posibilitatea ca Utilizatorii să poată opta oricând pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificări, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alertă primită pe mailul introdus explicit la abonare.
Față de faptul că accesul la produsele oferite prin intermediul site-ului se realizează prin intermediul unui cont activ, așadar pe baza unui nume de utilizator și a unei parole, recomandăm Utilizatorilor ca aceste elemente să nu fie dezvaluite unor terțe persoane, chiar dacă acestea afirmă că va contactează din partea site-ului.
De asemenea, în vederea asigurării unui nivel sporit de securitate, la sfârșitul vizitei pe site recomandăm închiderea ferestrei browser-ului în care s-a lucrat sau click pe „Sign out”/”Log off” în pagina vizitată.
Livrare
Livrarea pietrei naturale se face în 1-3 zile lucrătoare din momentul înregistrării plăţii în sistem, în cazul produselor care se afla pe stoc. Pentru produsele cu dimensiuni speciale sau produse pe comandă care nu se află pe stoc, livrarea diferă şi se anunţă în momentul preluării comenzii. Pentru toate produsele de pe acest site se aplică cota de TVA 19%.
După ce am stabilit un termen de livrare, echipa noastră face tot posibilul să îl respecte. Însă, pot exista situaţii neprevăzute (sărbători naţionale, evenimente rutiere, crize de diverse tipuri, condiţii meteo extreme, etc.) care pot afecta transporturile internaţionale, în aceste situaţii facem tot posibilul să vă informăm asupra modificărilor în timp util.
Produsele pot fi ridicate direct din depozit de către client, după ce a fost anunţat de noi că sunt pregatite pentru a fi preluate sau putem ajuta cu găsirea unui transport fără perceperea unei taxe suplimentare pentru acest lucru.
Preţul transportului nu este inclus în preţul produsului, la finalizarea comenzii în funcţie de adresa de livrare dorită se va comunica şi preţul transportului. Pentru că lucrăm cu foarte mulţi transportatori, căutăm să oferim cele mai bune preţuri pentru transport, pentru transparenţă costul transportul se achită direct transportatorului la livrarea comenzii.
Este important ca la adresa de livrare să fie o persoană desemnată, în intervalul orar stabilit, pentru recepţionarea produselor.
În cazul în care transportatorul nu găseşte la adresa indicată nici o persoană şi telefonic nu se poate stabili un interval orar pentru descarcarea produselor, comanda va fi anulată şi produsele returnate la depozitul nostru, costul unei noi livrari adăugându-se la costul produselor.
Politica de retur
Returul produselor se accepta conform termenilor şi condiţiilor menţionaţi mai jos şi este în conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Piatra se recepţionează cantitativ şi calitativ la descărcarea ei de către cumpărător/reprezentantul acestuia, orice reclamaţie cantitativă şi calitativă ulterioară recepţiei va fi considerată tardivă şi nu va fi acceptată.
Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat, în ambalajul original (ladă, palet, sac, etc.), inclusiv modul de ambalare original (ex. chingi, înfoliere şi alte elemente de acest fel prin care s-a asigurat astfel ancorarea corespunzătoare fără de care produsele se pot deteriora în timpul transportării lor, neputând fi repuse ulterior în vânzare), cu toate accesoriile care l-au însoţit, precum şi factură fiscală şi dovada plăţii în original.
Ambalajul trebuie să fie intact, nedeteriorat, fără urme de lovituri şi cu eticheta iniţială. În caz contrar, returul nu se acceptă.
Returul produselor se face în termen de 14 zile calendaristice de la data livrării acestora, în depozitul Arkstone SRL (Braşov, Calea Feldioarei nr 114), cumpărătorul este cel care suportă atât costurile suplimentare aferente returnarii, cât şi taxa inițială de livrare (dacă aceasta din urmă a fost acordată gratuit, ca şi discount, la plasarea/confirmarea comenzii). Returul produselor în termen de 14 zile calendaristice se poate face doar produselor comandate și achizitionate online.
Restituirea sumelor se face în termen de maxim 30 (treizeci) zile calendaristice de la recepționarea fizică (cantitativă și calitativă) a produselor de către Arkstone S.R.L., în depozitul sau din Braşov, în contul bancar indicat de către cumpărător.
Nu se accepta returul:
- Peste termenul de 14 zile calendaristice de la data livrării produselor;
- Pentru produsele care au fost executate/au făcut obiectul unei operaţiuni speciale de import în baza unei comenzi speciale/personalizate sau pentru piesele speciale debitate din lastre sau plăci (ex: trepte, contratrepte, plinte, glafuri, etc) la dimensiunile personalizate ale cumpărătorului;
- Pentru produsele care prezintă urme de deteriorare sau de uzură;
- Pentru produsele care au fost folosite sau prezintă urme de adeziv;
- Parţial – doar pentru o parte din produsele comandate.
Politica de cookie-uri
Un cookie este un fişier text care conţine mici fragmente de informaţii trimise navigatorului tău şi memorate în computerul, telefonul tău mobil sau alt dispozitiv, atunci când vizitezi un site. Acest fişier cookie trimite informaţii înapoi către site ori de cate ori il revizitezi.
Cookie-urile pot fi permanente (cunoscute drept cookie-uri persistente), care rămân în computerul tău până când le ştergi, sau temporare (cunoscute drept cookie-uri pentru sesiune) care sunt valabile doar până când închizi fereastra navigatorului tău. Cookie-urile pot fi ale părții gazdă (first-party), care sunt configurate de site-ul pe care îl vizitezi, sau ale unor părți terţe, care sunt configurate de un site diferit de cel pe care îl vizitezi.
Cum utilizează arkstone.ro cookie-urile?
Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătății funcționalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăți experienţa utilizatorilor. Cookie-urile pe care le folosim pe site-urile noastre pot fi din următoarele categorii:
Cookie-uri strict necesare:
Aceste cookie-uri sunt esenţiale pentru ca tu să poţi naviga pe site şi să foloseşti serviciile pe care le-ai solicitat, cum ar fi accesarea zonelor sigure ale site-ului.
Folosim acest tip de cookie-uri pentru a administra înregistrarea şi autentificarea utilizatorului. Fara aceste cookie-uri, serviciile pe care le-ai solicitat nu pot fi furnizate. Aceste cookie-uri sunt ale părții gazdă (first-party) şi pot fi permanente sau temporare. Pe scurt, site-urile noastre nu vor funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.
Cookie-uri pentru performanţă:
Aceste cookie-uri colectează informaţii despre cum utilizează vizitatorii un site, de exemplu care sunt paginile cele mai vizitate. Aceste cookie-uri nu colecteaza informaţii care identifică vizitatori individuali. Toate informaţiile colectate de aceste cookie-uri sunt cumulate şi anonime.
Folosim aceste cookie-uri pentru a:
realiza statistici despre cum sunt utilizate site-urile noastre
măsura impactul campaniilor noastre publicitare.
Aceste cookie-uri pot fi permanente sau temporare, ale părții gazdă sau ale unor părți terţe. Pe scurt, aceste cookie-uri colectează informaţii anonime despre paginile vizitate şi reclamele vizualizate.
Cookie-uri pentru funcţionalitate:
Aceste cookie-uri permit unui site sa memoreze lucrurile alese de tine (cum ar fi numele de utilizator, limba sau ţara în care te afli) şi oferă opţiuni îmbunătățite, mai personale. Aceste cookie-uri pot fi de asemenea utilizate pentru a furniza servicii pe care le-ai solicitat, cum ar fi vizionarea unui videoclip sau comentariul pe un blog. Informaţiile utilizate de aceste cookie-uri sunt anonimizate şi ele nu pot înregistra activitățile tale de navigare pe alte site-uri.
Folosim aceste cookie-uri pentru a:
memora dacă ai beneficiat deja de un anumit serviciu
îmbunătăți experienţa în general pe tot site-ul, memorând preferinţele tale.
Cookie-uri pentru publicitate:
Aceste cookie-uri sunt utilizate pentru a limita de câte ori vezi o reclamă, precum şi pentru a măsura impactul campaniilor publicitare.
Cookie-urile pentru publicitate sunt folosite pentru a gestiona publicitatea pe tot site-ul.
Cookie-urile pentru publicitate sunt plasate de terţe părți, cum ar fi companiile de publicitate şi agenţii lor, şi pot fi cookie-uri permanente sau temporare. Pe scurt, ele sunt legate de serviciile de publicitate furnizate pe site-ul nostru de terţe părți.
Cookie-uri pentru sociale:
– aceste cookies sunt folosite de rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Instagram, Pinterest, etc) și permit distribuirea conținutului de pe arkstone.ro pe respectivele rețele. Arkstone.ro nu controlează aceste cookies, deci, pentru mai multe informații despre cum funcționează, te rugăm să verifici paginile rețelelor de socializare.
Cum să administrezi & ştergi cookie-uri
Dacă vrei să impui restricţii, sa blochezi sau să ştergi fişiere cookie, poţi s-o faci modificând setările navigatorului tău de web. Utilizarea arkstone.ro fără respingerea cookie-urilor sau a tehnologiilor similare denotă consimțământul vizitatorilor pentru utilizarea de către noi a unor astfel de tehnologii şi pentru prelucrarea informaţiilor.
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Pentru a asigura respectarea dreptului utilizatorilor site-ului la protecția datelor cu caracter personal, am implementat măsuri specifice de protectie, luând în considerare legislația română, precum și cerințele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 – aplicabil în întreaga Uniune Europeană începând cu data de 25 mai 2018 („Regulamentul”).
Datele cu caracter personal reprezintă orice informație prin care dvs. puteti fi identificat, în special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate în legătură cu identitatea dvs. fizică, fiziologică, genetică, psihică, economică, culturală sau socială.
Societatea noastră ia toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs. la protectia datelor cu caracter personal, iar prezentele condiţii reprezinta notificareastabilita de art. 13 sau 14 din Regulament prin care explică de ce colectăm datele dvs. cu caracter personal, modul în care protejăm aceste date, precum și care sunt drepturile dvs. în legătură cu aceasta colectare de date.
Vă încurajăm să citiți cu atenție documentul și să ne solicitați orice informație suplimentară sau orice lamurire pe care o considerați necesară, cu privire la conținutul acestei informări.
Datele având caracter personal pe care le colectăm, temeiurile colectării și scopurile colectării
În cadrul raportului de comunicare online stabilit între site și utilizator, colectăm și prelucrăm datele dvs. având caracter personal, colectarea și prelucrarea acestor date fiind necesară furnizării de conținut informativ și promoțional către utilizator, în urma completării, de catre acesta, a datelor cu caracter personal în mod voluntar, în cadrul site-ului, prin accesarea uneia sau mai multora dintre secțiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru obținerea de informații personalizate sau beneficii comerciale, în cadrul campaniilor promovate pe site.
Temeiurile colectării de date cu caracter personal pe site pot fi următoarele:
- persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice
- prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract.
- prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului.
- prelucrarea este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice
- prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau care rezultă în exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul.
- prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o parte terta, cu excepția cazului în care prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate, care necesită protejarea datelor cu caracter personal, în special atunci când persoana vizată este un copil.
În enumerările de mai jos vă prezentăm în mod detaliat ce date cu caracter personal colectate precum și temeiul, scopul și durata colectării acestora. Furnizarea datelor indicate mai jos nu este obligatorie pentru a vizualiza Website-ul, cu exceptia celor care vizeaza Cookies.
Datele indicate sunt necesare numai pentru a presta servicii specifice pentru Utilizatorii care le transmit.
Date având caracter personal pe care le colectăm:
Nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, date de localizare geografică, adresa de corespondență, link profiluri social media
Scopurile colectării datelor având caracter personal:
Pentru furnizarea accesului la conținut și răspunsuri la întrebări și solicitări transmise de către utilizator online, pentru transmiterea de comunicari, oferte și beneficii constând în acces la servicii și produse
Modalitatea și perioada de colectare a datelor:
În cadrul bazei de date securizate, până la exprimarea dorinței explicite de ștergere de către utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. După cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.
Date având caracter personal pe care le colectăm:
Cookies, marcaje de timp (data și ora accesării), istoricul navigării pe site
Temeiurile colectării acestor date:
Scopurile colectării datelor având caracter personal:
Pentru monitorizarea traficului site-ului si a istoricului accesarilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de conținut și identificarea conținutului cel mai relevant pentru utilizator.
Modalitatea și perioada de colectare a datelor
În cadrul bazei de date securizate, până la exprimarea dorinței explicite de ștergere de către utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.
Modul de păstrare a datelor dvs. având caracter personal, locație, perioada de păstrare
Vom stoca datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele, iar, în cazurile în care avem o obligație legală de a păstra datele dvs. cu caracter personal o anumită perioada de timp, perioada de păstrare va fi cea prevăzută de lege. În funcție de situație concretă, această perioadă va varia, putând fi cuprinsă între 1 zi și 10 ani.
Pentru o bună înțelegere a modului de păstrare, a locației în care datele dvs. cu caracter personal vor fi păstrate și a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi păstrate în evidențele sau în sistemele noastre, va rugăm să consultați tabelul de mai sus.
În scopul garantării dreptului utilizatorului de a fi protejat în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, implementăm, pentru anumite categorii de date având un caracter sensibil sau care sunt apte sa afecteze drepturile într-o manieră semnificativă, măsuri speciale de natură tehnică și organizatorică, care să protejeze aceste categorii de date cu caracter personal.
Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal si exercitarea acestora
În vederea protejării la un standard cât mai ridicat al datelor utilizatorul are serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezentăm pe scurt în cele ce urmează, rugându-vă ca pentru orice detalii suplimentare să nu ezitați să contactați responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul Societății noastre.
Dreptul de acces
Utilizatorul are dreptul de a obține accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucrăm, precum și dreptul de a obține copii ale acestora. La solicitarea utilizatorului, prima astfel de copie vă va fi oferită de către noi în mod gratuit, urmand ca eventualele copii suplimentare pe care le veți solicita să poată fi supuse unei taxe corespunzătoare efortului necesar de extragere și formatare pentru transmitere. Copia datelor avand caracter personal va poate fi oferită fie în format electronic, fie în format fizic, în funcție de solicitarea dvs. şi de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informațiilor despre datele cu caracter personal existente în site, precum și pentru a solicita ștergerea parțială sau totala a acestor date, este nevoie sa fie adresată cererea folosind adresa de e-mail contact@arkstone.ro sau sa fie expediata o scrisoare prin posta sau curierat la sediul social al arkstone.ro.
De asemenea, utilizatorul are dreptul să obțină orice informații suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucrării datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm, informații privind prelucrarea și divulgarea acestor date și orice alte asemenea informații).
Dreptul la rectificarea datelor
Utilizatorul are dreptul de a obține rectificarea oricăror inexactitati ce vizează datele sale cu caracter personal prelucrate de către noi. De asemenea, are dreptul de a obține completarea oricăror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este încurajat să contacteze site-ul la adresa contact@arkstone.ro ori de câte ori observă că există o inexactitate în privința datelor sale cu caracter personal sau că datele sale cu caracter personal prelucrate de catre arkstone.ro sunt incomplete.
Dreptul la ștergerea datelor
Utilizatorul are dreptul la ștergerea datelor avand caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce înseamnă că legea instituie anumite limitari în privința exercitării acestui drept („dreptul de a fi uitat„).
Dreptul la restricționarea prelucrării datelor
Utilizatorul are dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor sale cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm, în special în cazul în care contestă exactitatea datelor, în cazul în care prelucrarea datelor este ilegală ori în cazul în care prelucrarea acestor date nu mai este necesară, potrivit legii.
Dreptul de a obiecta
Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor având caracter personal de către noi, în special în cazul în care prelucrarea se realizeaza în scopuri de marketing sau din motive legate de situația particulară în care se află acesta, caz în care datele acestuia trebuie anonimitate în cel mai scurt timp de la sesizarea obiectarii din baza de date a site-ului și anonimizarea acestora trebuie confirmată utilizatorului.
Dreptul la retragerea consimțământului
Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimțământului, utilizatorul are dreptul de a își retrage consimțământul în orice moment, la fel de ușor cum l-a și acordat inițial. Retragerea consimtamantului nu va afecta însă legalitatea prelucrării datelor pe care am realizat-o înainte de retragerea consimtamantului. Dreptul la retragerea consimtamantului nu este unul absolut, ceea ce înseamnă ca există cazuri în care datele nu vor fi șterse ca urmare a retragerii consimtamantului (de exemplu în cazul în care datele avand caracter personal sunt folosite pentru ca site-ul să se conformeze unei obligații legale). Aplicarea retragerii consimțământului se aplică din momentul înregistrării acesteia și operarea retragerii consimțământului se va realiza în maxim 3 zile lucrătoare de la înregistrare.
Dreptul de a depune o plângere în fața autorității competente
Utilizatorul are dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Societatea noastra.
Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri și dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automată a datelor sau care afectează într-o masura semnificativa sa fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere.
Datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate printr-un proces decizional automatizat în vederea personalizării informațiilor şi comunicărilor comerciale adresare dumneavoastră. Procesul decizional automatizat ce implica datele de sanatate are la bază consimțământul dumneavoastră expres.
În cadrul acestor procese datele dumneavoastră sunt protejate prin măsuri de securizare specială de tipul criptării datelor si securității avansate la nivel de server al bazei de date.
Aveți dreptul de a solicita modificarea modului în care sunt prelucrate automat datele dumneavoastră personale, solicitand verificarea procesului automatizat prin intervenție umană. În acest scop vă rugăm să ne contactați la adresa de email contact@arkstone.ro.
Exercitarea drepturilor
Pentru ca utilizatorul să își poată exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice întrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere lămuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei informări, va rugăm să ne contactați oricând, utilizand informațiile de contact.
Cum se pot transmite cererile sau plângerile – persoana de contact
Pentru a afla mai multe informații cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul în care datele sunt colectate, prelucrate și protejate sau pentru a cere orice lămuriri referitoare la cele menționate în acești Termeni și Condiții orice utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adresându-se prin mail la contact@arkstone.ro sau prin corespondență poștală la județ, localitate, stradă, numarul, bloc, scara, etaj, apartament, cod postal.
- Forța majoră
Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forta majora. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.
Legea aplicabilă
Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii aparute între arkstone.ro si utilizatori/clienți/cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești Române competente.
Modificarea termenilor și condițiilor
Arkstone.ro are dreptul de a modifica oricand și în orice mod oricare dintre prevederile cuprinse în Termeni si conditii sau Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă și fără a fi obligată sa îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin și necondiționat de către Utilizatorii site-ului prin simpla utilizare sau accesare a site-ului sau a oricărei facilități oferite de site, intervenite oricând după operarea modificării, iar neacceptarea oricărei modificări atrage obligația respectivului Utilizator de a înceta de îndată accesarea site-ului și/sau utilizarea în orice mod a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.